Mexicaanse Dwergpalm

Wetenschappelijke naam:

Chamaedorea elegans

Wist u dat de Mexicaanse Dwergpalm Chamaedorea in de
welvarende Engelse Victoriaanse periode van de negentiende
eeuw zeer populair onder de rijken was en de “Parlour Palm”
werd genoemd? En wist u ook dat de Chamaedorea
krachtige luchtzuiverende kwaliteiten heeft?

 

Eenvoudige verzorging

De Chamaedorea is misschien wel de meest eenvoudige plant om
te verzorgen. Juist vanwege het gemak van verzorging en grote
houdbaarheid is deze dwergpalm uitgegroeid tot een van de
meest populaire groene planten voor het interieur.

Door de lage verzorgingsvereisten is het daarmee een allemansvriend. De langzame groei en het uitstekend naar haar zin hebben in de schaduw zorgt ervoor dat deze dwergpalm op veel plaatsen het interieur kan decoreren.

Interieurtips

De Chamaedorea past eigenlijk op elke plek. Zowel in de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer of werkkamer zal dit palmpje de sfeer positief beïnvloeden en zorgen voor natuurlijke rust.

Herkomst en opkweek

Deze kleine palm komt uit Midden Amerika en wordt met name in Mexico aangetroffen. Daar groeit deze dwergpalm in de schaduw van struiken en andere bomen. De zaden van de Chamaedorea vormen een delicatesse en worden in El Salvador en Guatemala als salade of gefrituurd gegeten. Op onze kwekerij betrekken wij gekiemde plantjes van een gespecialiseerd bedrijf en kweken deze op tot kamerplant onder wat koelere omstandigheden zodat het een stevige plant wordt en u er lang plezier van zult hebben.

Standplaats en temperatuur  

De Chamaedorea is een echte schaduwplant en kan zonder problemen midden in het interieur staan of verder vanaf een venster. Een huiskamertemperatuur tussen 15°C en 25°C is ideaal.

In mediterrane landen kunt u deze palm in de zomer prima in de patio op een schaduwrijke plaats zetten. Juist door het gemak van de verzorging en lage lichteisen kunt u de dwergpalm ook op andere plaatsen zoals slaapkamer of badkamer een plaatsje geven. Let op dat er geen grote temperatuurschommelingen zijn maar er een gelijkmatige temperatuur is.

Water en voeding 

De dwergpalm houdt van een vochtige potkluit maar heeft niet veel water nodig vanwege de langzame groei. Wacht daarom met water geven tot de bovenkant van de potkluit weer droog is. Vanwege de langzame groei heeft de dwergpalm ook weinig voeding nodig.

Meest voorkomende ziekten en plagen 

De dwergpalm is zeer sterk en zal eigenlijk niet snel last krijgen van ziekten en plagen. Zorg in elk geval dat de plant met droge voeten staat en een lichte maar schaduwrijke standplaats krijgt.

Veelgestelde vragen

Toon paginatitel