Dwergbanaan

Wetenschappelijke naam:

Musa tropicana

Een bananenplant is ontzettend leuk en met een beetje geluk kan de plant zelfs gaan bloeien en bananen produceren. De stam is geen echte stam maar wordt gevormd door over elkaar heen groeiende bladeren. Na drie jaar kunnen ze bananen produceren.

Met wat geluk kunt u dat ook!

Herkomst

Bananen groeien vooral in de tropen en subtropen en komen oorspronkelijk uit Azië. Vandaar uit is de banaan naar alle tropische landen verspreid. De banaan die wij kweken is een dwergtype die bij u waarschijnlijk één meter groot zal worden. In een grote pot en veel water en voeding kan deze zelfs drie meter hoog worden!

Interieurtips

De banaan is een gezellige en decoratieve plant.

Standplaats en temperatuur 

De dwergbanaan houdt van heel veel licht en doet het uitstekend in het interieur, serre of plekje dicht bij het raam. Met hun grote tropische bladeren houden ze van vocht en warmte. In de zomer kan de plant naar buiten indien de nachttemperatuur boven de 13°C komt maar de ideale temperatuur voor de dwergbanaan is tussen de 15°C en 30°C.

Laat uw kinderen gerust elke dag even met water op de bladeren sproeien en vergeet de onderkant niet. Dat vinden de planten heerlijk en kinderen erg leuk om te doen. Vaak sproeien zorgt voor een vochtig klimaat rondom de bladeren en een gezonde groei!

Water en voeding 

Een vochtige potkluit is belangrijk voor de banaan. Naast het sproeien kunnen kinderen ook heel goed plantjes water geven. De banaan is hier zeer geschikt voor omdat deze van veel water houdt. Geef elke twee weken wat kamerplantenvoeding mee zodat de bladeren frisgroen blijven en de plant blijft groeien.

Meest voorkomende ziekten en plagen 

Deze dwergbanaan blijft gezond bij voldoende water, voeding en de juiste temperatuur. Door tocht kunnen er kleine beestje onderop het blad komen. Dat is spint en moet met een speciaal middel worden bestreden. Vaak sproeien met schoon water voorkomt spint.

Veelgestelde vragen

Toon paginatitel