Olifantspoot

Wetenschappelijke naam:

Nolina recurvata / Beaucarnea recurvata

Wist u dat de Nolina familie is van de bekende Agave en ook wel Olifantspoot wordt genoemd? Het is een heel eenvoudig te verzorgen plantje dat snel tevreden is. In de vrije natuur groeien de knolletjes uit tot grote exemplaren die de vorm aannemen van een olifantspoot. De gezellige groene sprietjes op het knolletje zorgen voor een speelse sfeer in het interieur.

 

Eenvoudige vezorging

De Nolina stelt zeer weinig eisen aan de verzorging en is een sterke interieurplant. De plant houdt van een lichte plaats maar kan ook tegen schaduw. Liever niet in de directe zon.

Interieurtips 

Vanwege de lage verzorgingsbehoefte is de Nolina zeer geschikt voor vele ruimtes in wonen en werken. Midden in de kamer zetten of een keertje vergeten met water geven is geen probleem.

Herkomst 

Oorspronkelijk komt de Olifantspoot uit Mexico waar hij op droge rotsachtige grond groeit.

Standplaats en temperatuur 

Voor een goede groei geeft u de Nolina een licht standplaats maar niet in de volle zon. Het plantje midden in de kamer in de schaduw zetten is echter geen probleem. De huiskamertemperatuur is ideaal en mag variëren van 10°C tot 30°C.

Water en voeding

De Olifantspoot kan tegen een stootje en kan gerust wat minder water krijgen dan andere planten. Het harde blad verdampt niet veel en in de knol zit altijd een voorraadje reserve water. Laat daarom de grond altijd goed droog worden voordat u weer water geeft. Pas op dat u de plant niet vergeet zodat deze bruine bladpunten gaat vormen.

Zeer matig voeding geven.

Meest voorkomende ziekten en plagen 

De Nolina is ongevoelig voor ziekten en plagen.

Veelgestelde vragen

Toon paginatitel