De veelgestelde vragen

Ben je ook gepassioneerd door alles wat bloeit en groeit? Sluit je dan aan bij onze Facebook community en ontdek hoe je écht groene vingers krijgt!

 

 

 

 

 

 

Algemene vragen

Mijn Buxus in pot is lichtgroen van kleur. Hoe krijg ik deze weer donkergroen?

Waarschijnlijk heeft de Buxus voedselgebrek en heeft dus honger. Geef speciale Buxusvoeding volgens de aanwijzingen. Ook eens per drie jaar verpotten met speciale Buxusaarde is goed voor de bladkleur.

Mijn Buxus heeft veel bruine blaadjes en vertoont opeens bladval. Wat is er aan de hand?

Zeer waarschijnlijk gaat het om een schimmelaantasting die Cylindrocladium buxicola wordt genoemd. Door langdurig vochtig zomerweer kan deze schimmel goed groeien. Het beste kunt u een speciaal middel halen bij uw tuincentrum en volgens de gebruiksaanwijzing de aantasting bestrijden. Let op dat u de behandeling herhaalt. Belangrijk is uw Buxus gezond en daarmee weerbaar te houden.

Hoe hou ik mijn Buxus in pot gezond?

Een Buxus in pot op het terras vraagt om uw aandacht in de vorm van een wekelijkse watergift op de potkluit en gebruik van compost en kalkhoudende potgrond bij het verplanten. Ook zeer regelmatig speciale Buxusvoeding geven en elke drie jaar verpotten zorgen voor een zeer gezonde plant waar u heel veel plezier van hebt.

Moet ik mijn Buxus in pot in de winter ook water geven?

De Buxus behoudt haar blad in de winter en verdampt daarom dus ook water. Daarom moet u ook in de winter uw Buxus water blijven geven. Zelfs bij vorst verdampt de Buxus water!

Toon paginatitel