De veelgestelde vragen

Ben je ook gepassioneerd door alles wat bloeit en groeit? Sluit je dan aan bij onze Facebook community en ontdek hoe je écht groene vingers krijgt!

 

 

 

 

 

 

Algemene vragen

Hoe vaak moet ik mijn banaan water geven?

Een banaan houdt van veel water en het beste is deze twee keer per week water te geven indien deze op een lichte plek staat.

Kan ik mijn banaan buiten in de volle zon zetten?

De banaan heeft zeer gevoelige bladeren voor de volle zon. Indien u de plant buiten in de volle zon zet dan zullen de oude bladeren waarschijnlijk verbranden maar zullen nieuwe bladeren wel tegen de volle zon kunnen. De beste plek is echter een lichte plaats uit de hete middagzon.

Vanaf wanneer kan ik mijn banaan op het terras of in de tuin zetten?
Wanneer de nachttemperatuur gemiddeld boven de 13°C komt kunt u deze buiten zetten op een lichte plek in de halfschaduw.

Kan de banaan tegen de vorst?

Er bestaan een paar bananensoorten die tegen de vorst kunnen maar deze bananenplanten zijn tropische planten en doen het goed op een warme, vochtige en lichte plaats.

Kan mijn banaan in de schaduw?

Bananen houden van heel veel licht en in de schaduw zal de plant niet goed groeien of zelfs dood gaan

Er zitten allemaal druppels op de bladeren. Wat is dat?

Wanneer de banaan gezond groeit zal deze druppeltjes water produceren. Net als mensen kunnen bananenplanten namelijk zweten. Vaak ziet u in de ochtend druppels hangen aan de randen van de bladeren. Dit is normaal en men noemt dit officieel guttatie. Het is schoon water wat verder geen kwaad kan.

Mijn banaan staat buiten maar de bladeren scheuren. Hoe kan dat?

Het blad van de banaan is heel dun en groot. Het is normaal dat door de wind de bladeren scheuren.

Er zit op de onderkant van de bladeren kleine beestjes. Wat moet ik doen?

Het gaat waarschijnlijk om spint wat vaak komt bij droge lucht of tocht. Dit kunt u het beste aanpakken met een gericht middel verkrijgbaar bij de bloemist of tuincentrum. Dagelijks met water sproeien is goed om spint te voorkomen.

 

Toon paginatitel